Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne ciasto ucierane z rabarbarem i kokosową kruszonką.Idealne na niedzielne popołudnie do kawki. Zamiast rabarbaru możesz użyć innych owoców sezonowych.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5616
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8860
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7844
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5386
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5616
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8860
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7844
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5386
Składniki
Z podanych składników zagnieść kruszonkę wstaw do lodówki. Rabarbar umyj i pokrój w kostkę dodaj cukier i cynamon wymieszaj.Odstaw.
Miękkie masło utrzyj z cukrem,dodaj żółtka i utrzyj na puszystą dodaj ocet, śmietanę oraz obie mąki przesiane z proszkiem do pieczenia .Na koniec ubitą pianę z białek.Całość dokładnie wymieszaj.Blachę o wymiarach 25x35 wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż ciasto,posyp rabarbarem i kruszonką.Piecz około 35 minut w temperaturze 180 st lub do suchego patyczka.