Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dostałam od Marty. Dzięki Ci kobieto za to ciasto. U mnie w domu znika z blachy w tempie błyskawicy:)
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1827
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8393
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 771
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253785
Polecam.
Odsłon: 1488
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1827
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8393
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 771
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253785
Polecam.
Odsłon: 1488
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto. Około 1/5 ciasta włożyć za zamrażalnika a resztę ciasta schłodzić w lodówce.
Ciastem z lodówki wylepić foremkę. Na ciasto wyłożyć obrany i pokrojowy w kostkę rabarbar.
Rabarbar posypać kilkoma łyżeczkami cukru i galaretką agrestową. (Sypiemy suchą galaretką, nie rozpuszczamy jej w wodzie!!!)
Białka ubijamy z odrobiną soli. Do ubitych białek dodajemy szklankę cukru i dwa budynie ( suchy budyń, nie rozrobiony w mleku!!!)
Wykładamy piane na owoce.
Na koniec na piankę ścieramy na tarce ciasto z zamrażalnika.
Pieczemy 50- 60 minut w temperaturze około 200 stopni. Pod koniec pieczenia można ciasto przykryć papierem do pieczenia by sie zbytnio nie przypaliło.
SMACZNEGO:)