Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dostałam od Marty. Dzięki Ci kobieto za to ciasto. U mnie w domu znika z blachy w tempie błyskawicy:)
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 322
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 731
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 745
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 36
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 322
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 731
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 745
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 36
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto. Około 1/5 ciasta włożyć za zamrażalnika a resztę ciasta schłodzić w lodówce.
Ciastem z lodówki wylepić foremkę. Na ciasto wyłożyć obrany i pokrojowy w kostkę rabarbar.
Rabarbar posypać kilkoma łyżeczkami cukru i galaretką agrestową. (Sypiemy suchą galaretką, nie rozpuszczamy jej w wodzie!!!)
Białka ubijamy z odrobiną soli. Do ubitych białek dodajemy szklankę cukru i dwa budynie ( suchy budyń, nie rozrobiony w mleku!!!)
Wykładamy piane na owoce.
Na koniec na piankę ścieramy na tarce ciasto z zamrażalnika.
Pieczemy 50- 60 minut w temperaturze około 200 stopni. Pod koniec pieczenia można ciasto przykryć papierem do pieczenia by sie zbytnio nie przypaliło.
SMACZNEGO:)