Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak mojego dzieciństwa i na pewno nie jednego z Was. Najprostsze, najlepsze, najsmaczniejsze.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 149
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31335
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 425
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 149
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31335
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 425
Składniki
Podgrzej mleko. Rozkrusz drożdże. Dodaj do nich cukier waniliowy, sól i cynamon. Wlej mleko (ciepłe, nie gorące). Połącz składniki. Dodaj jajka i przesianą mąkę. Wymieszaj. Dodaj obrane i pokrojone na mniejsze kawałki jabłka i rodzynki. Ciasto odstaw w ciepłe miejsce do czasu aż zwiększy swoją objętość. Na rozgrzany tłuszcz wykładaj po łyżce masy. Formuj placuszki. Smaż na złoto. Przed podaniem posyp cukrem.