Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 334
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2239
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 991
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 334
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2239
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 991
Składniki
Żółtka utrzeć z cukrem waniliowym na puszystą pianę,dodać mąkę pszenną , ziemniaczaną szkl. mleka i dokładnie wymieszać.
2 szkl. mleka zagotować z cukrem i 100 g. wiórek kokosowych. Do gotującego się mleka dodać masę z żółtkami i mieszać na ogniu aż zgęstnieje.
Dodać margarynę i mieszać do uzyskania jednolitej masy.
Tortownicę wyłożyć krakersami a następnie zalać 1/3 kremu.Przełożyć krakersami itd. Wierzchnią warstwę kremu posypać obficie pozostałą częścią kokosu. Pozostawić w lodówce na około 3-4 godz. Życzę smacznego