Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 90
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4328
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2605
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 90
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4328
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2605
Składniki
Połowe mleka rozetrzeć z mąką, żółtkiem i połową cukru.
Reszte mleka zagotować z cukremwaniliowym i resztą cukru i dodać rozmieszaną mąke. Ugotować wszystko na budyń.
Po ostygnięciu budyń wymieszać zmargaryną i 2/3 wiórków kokosowych.
Na blaszce wyłożonej folią lub pergaminem ułozyć warstwe krakersów i posmarować masą. I przekładać do wykorzyastania tak aby ostatnią masą na wierzchu był budyń. Posypać całośc wiórkami kokosowymi.