Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 715
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 153
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31344
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 428
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 715
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 153
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31344
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 428
Składniki
Połowe mleka rozetrzeć z mąką, żółtkiem i połową cukru.
Reszte mleka zagotować z cukremwaniliowym i resztą cukru i dodać rozmieszaną mąke. Ugotować wszystko na budyń.
Po ostygnięciu budyń wymieszać zmargaryną i 2/3 wiórków kokosowych.
Na blaszce wyłożonej folią lub pergaminem ułozyć warstwe krakersów i posmarować masą. I przekładać do wykorzyastania tak aby ostatnią masą na wierzchu był budyń. Posypać całośc wiórkami kokosowymi.