Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 42
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 210
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 42
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 210
Składniki
Zoltka utrzec z 1/2 szklanki cukru (mikserem). Dodac maki i 1/2 szkl mleka. Reszte mleka zagotowac z pozostalym cukrem. Do gotujacego sie mleka wlac mase z jajek i gotowac az zgestnieje. Margaryne utrzec dodajac do niej po trochu zimny budyn. Na koniec do kremu dodac kokos i wodke. Na blache wylozyc warstwe herbatnikow na nie 1/3 kremu nastepnie herbatniki i znowu 1/3 kremu i znowu herbatniki i pozostaly krem. Gore ciasta posypac kokosem. Gotowe ciasto wlozyc na ok 5h do lodowki.
SMACZNEGO !!