Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 737
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424841
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10664
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336939
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 737
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424841
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10664
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336939
Składniki
Zoltka utrzec z 1/2 szklanki cukru (mikserem). Dodac maki i 1/2 szkl mleka. Reszte mleka zagotowac z pozostalym cukrem. Do gotujacego sie mleka wlac mase z jajek i gotowac az zgestnieje. Margaryne utrzec dodajac do niej po trochu zimny budyn. Na koniec do kremu dodac kokos i wodke. Na blache wylozyc warstwe herbatnikow na nie 1/3 kremu nastepnie herbatniki i znowu 1/3 kremu i znowu herbatniki i pozostaly krem. Gore ciasta posypac kokosem. Gotowe ciasto wlozyc na ok 5h do lodowki.
SMACZNEGO !!