Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne ciasto krówka Ciasto na zimno, bez pieczenia a więc szybkie do zrobienia. Jest niezawodne i sprawdzi się na każdą okazję
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 545
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 292
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1493
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 545
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 292
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1493
Składniki
Biszkopty namaczamy w mleku i wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem. Słonecznik uprażyć na suchej patelni ok 3-5 minut. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać mascarpone oraz cukier puder. Do ubitej śmietanki wsypać 2 śmietanfixy, dzięki temu masa będzie bardziej puszysta oraz zwarta. Na biszkopty wykładamy kolejno: 1 warstwę masy krówkowej, na to po połowę uprażonego słonecznika, ubitą śmietanę, znów biszkopty namoczone w mleku, 2 warstwa masy krówkowej. Całość posypujemy resztą słonecznika oraz płatkami migdałowymi . Ciasto wkładamy do lodówki na całą noc a rano do kawy możecie delektować się pysznym ciastem - krówka Smacznego!