Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te rogaliki są uwielbiane przez moją rodzinkę :) Od dawna za mną chodziły aż w końcu nadeszła pora aby je znowu zrobić ;) zawsze gdy je robię to 2 rodzaje z jabłkiem i z marmoladą
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8568
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3027
Polecam.
Odsłon: 1803
Polecam.
Odsłon: 516
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8568
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3027
Polecam.
Odsłon: 1803
Polecam.
Odsłon: 516
Składniki
Wszystkie składniki razem zagnieść i wstawić do lodówki na około 2godz. Ciasto rozwałkować na kształt koła, następnie wykrawać trójkąty i nakładać na przemian jabłka i marmoladę.
Rogaliki układać na blaszce wyłożonej papierem i piec w temp. 160-170" około 12 - 15min.
Na koniec można zrobić lukier wg.własnych upodobań Do kawusi idealne :))