Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jedne z moich najbardziej lubianych ciasteczek pieczonych w okresie świąt. Ich smak pamiętam jeszcze z dzieciństwa. To kruche, mięciutkie małe ciasteczka. Przepis jest naprawdę prosty, przygotowanie ciasta łatwe, pieczenie rogalików szybkie, a efekt znakomity. Polecam!
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 343
Po urlopie zostają wspomnienia nie tylko na zdjęciach :) Słoweńsko-chorwacka...
Odsłon: 105
Bowl to pożywne, zdrowe i lekkie danie, które możemy przygotować z naszych ul...
Odsłon: 332
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 227
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 343
Po urlopie zostają wspomnienia nie tylko na zdjęciach :) Słoweńsko-chorwacka...
Odsłon: 105
Bowl to pożywne, zdrowe i lekkie danie, które możemy przygotować z naszych ul...
Odsłon: 332
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 227
Składniki
Mąkę i proszek do pieczenia wsypać do miski, wymieszać, dodać cukier, cukier waniliowy, żółtka, masło oraz orzechy. Wszystkie składniki wyrobić mikserem ustawionym na najniższych obrotach. Ciasto przełożyć na posypany mąką blat, zagnieść. Zawinąć w folię spożywczą, włożyć do lodówki, chłodzić około 2 godzin. ciasto podzielić na 2-3 części, z każdej porcji uformować rulon o grubości palca, pokroić na kawałki o długości około cm. Z kawałków ciasta uformować jeszcze ciecze ruloniki. Ciasteczka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Rogaliki piec w 180 stopniach, około 10 minut. Rogaliki ostrożnie zsunąć z blaszki na papierze, na którym były pieczone. Oprószyć je cukrem pudrem, pozostawić do wystygnięcia.