Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezę jest bardzo trudno zrobić w postaci rolady, jednak nie jest to niemożliwe.
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 12
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 119
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9051
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 12
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 119
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9051
Składniki
Przygotowanie: Białka ubijamy na sztywną pianę. Cały czas ubijając dodajemy cukier puder, mąkę i na koniec ocet. Ubitą masę bezową (powinna świecić) wyłożyć na papier do pieczenia i blaszkę wstawiamy do piekarnika. Pieczemy w piekarniku ok. 20 min w temperaturze 150 stopni. Po upieczeniu wyciągamy bezę z piekarnika i na kilka minut pozostawiamy na blaszce. Następnie na rozłożony papier do pieczenia odwracamy bezę i delikatnie ściągamy papier. Bitą śmietanę przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu. Dodajemy mascarpone.
Na wystudzone ciasto wykładamy krem i owoce. Zwijamy roladę. Kilka owoców malin miażdżymy widelcem i dodajemy sok z malin i polewamy roladę. Smacznego