Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezę jest bardzo trudno zrobić w postaci rolady, jednak nie jest to niemożliwe.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 877
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1781
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6307
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 877
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1781
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6307
Składniki
Przygotowanie: Białka ubijamy na sztywną pianę. Cały czas ubijając dodajemy cukier puder, mąkę i na koniec ocet. Ubitą masę bezową (powinna świecić) wyłożyć na papier do pieczenia i blaszkę wstawiamy do piekarnika. Pieczemy w piekarniku ok. 20 min w temperaturze 150 stopni. Po upieczeniu wyciągamy bezę z piekarnika i na kilka minut pozostawiamy na blaszce. Następnie na rozłożony papier do pieczenia odwracamy bezę i delikatnie ściągamy papier. Bitą śmietanę przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu. Dodajemy mascarpone.
Na wystudzone ciasto wykładamy krem i owoce. Zwijamy roladę. Kilka owoców malin miażdżymy widelcem i dodajemy sok z malin i polewamy roladę. Smacznego