Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna , delikatna i smakiem przypominająca pianki marshmallows
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 47
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2085
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3664
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 35
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1380
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 47
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2085
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3664
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 35
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1380
Składniki
Białka ubijam na sztywną pianę, dodaję porcjami cukier puder nie przerywając ubijania. Następnie wsypuję mąkę oraz ocet , szybko przemieszam i przekładam do blaszki o wym. 24x36 cm, wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 150°C na 15 min, następnie zmniejszam temperaturę do 100°C i piekę jeszcze 20 min. Sprawdzam, naciskając palcem, czy rolada "sprężynuje", jeśli tak wyjmuję roladę, przekładam na czystą ściereczkę spodem do góry, zdejmuję papier i zwijam roladę razem ze ściereczką.Odstawiam do wystygnięcia. Truskawki odcedzam, sok zlewam do garnuszka i podgrzewam, aż zacznie wrzeć, wtedy wsypuję galaretki i mieszam aż się rozpuszczą. Odstawiam ,aż zacznie lekko tężeć. Do tężejącej galaretki dodaję wcześniej odsączone truskawki, mieszam bardzo delikatnie by zachowały swój kształt. Roladę rozwijam, nakładam dość mocno tężejącą galaretkę i ponownie zwijam. Całość odstawiam, do całkowitego stężenia.