Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada bezowa z wiśniami"
Szukasz pomysłu na wyjątkowy, a jednocześnie prosty w przygotowaniu obiad? Ud...
Odsłon: 129
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 161
Omlet z warzywami i serkiem wiejskim
Odsłon: 111
Szukasz pomysłu na wyjątkowy, a jednocześnie prosty w przygotowaniu obiad? Ud...
Odsłon: 129
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 161
Omlet z warzywami i serkiem wiejskim
Odsłon: 111
Składniki
Białka ubij z solą i cukrem kryształem na puszystą masę. Posmaruj masłem pergamin, posyp płatkami migdałów, wyłóż na niego masę i rozsmaruj na cienki placek (ok. 1-1,5 cm). Piecz 8 min w 200 st. C.
Wyjmij ciasto, odwróć i połóż wierzchem na papierze posypanym cukrem pudrem (usuń pergamin z pieczenia). Bezę zostaw do wystygnięcia. Na gorącą patelnię wsyp wiśnie. Poczekaj, aż się lekko rozpuszczą i dodaj cukier puder. Wymieszaj, aż powstanie konfitura. Odstaw do ostygnięcia.
Śmietanę ubij z cukrem wanilinowym na gęstą masę, nałóż na ciasto, a na to konfiturę wiśniową. Całość zwiń przy pomocy pergaminu. Roladę włóż na chwilę do lodówki do połączenia smaków. Podawaj schłodzoną.Źródło: Tele Tydzień