Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada biszkoptowa z malinami"
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
Biszkopt: Z podanych składników pieczemy biszkopt.
Krem: Kremówkę ubijamy na sztywno, dodając pod koniec cukier puder. Następnie mieszamy z serkiem mascarpone.
Biszkopt delikatnie rozwijamy, nasączamy ponczem z soku z cytryny zmieszanym z wodą. Na biszkopcie równomiernie rozprowadzamy masę, serową, z jednego, dłuższego, boku zostawiając margines bez kremu. Posypujemy częścią malin i zwijamy, zaczynając od dłuższego, posmarowanego boku.
Na 4 godziny wkładamy do lodówki, po czym dekorujemy resztą owoców.
Czas przygotowania 65 minut. Cena jednej porcji około 1,60 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 234 kcal Białko 4,8 g/Tłuszcz 11 g/Węglowodany 31 gŹródło: Rewia