Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsza roladka jaką robię, super delikatna, puszysta. Na taką pogodę jak za oknem idealna do kawki :)
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17646
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1775
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15287
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5221
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9025
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17646
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1775
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15287
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5221
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9025
Składniki
Robimy biszkopt ubijamy na sztywno białka z cukrem dodajemy żółtka, mąkę i proszek do pieczenia, delikatnie mieszamy. Wylewamy biszkopt na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i obsypaną bułką tartą. Pieczemy ok. 20 min w 180 stopniach. Upieczoną roladę wykładamy na ściereczkę obsypaną cukrem pudrem i delikatnie zwijamy razem ze ściereczką. Jak wystygnie nam rolada, rozpuszczamy galaretkę ja miałam wiśniową w 150 ml gorącej wody. Gdy nam przestygnie ale będzie jeszcze wodnista, ubijamy śnieżkę na zimnym mleku. Pod koniec dolewamy naszą galaretkę. Masę wykładamy na rozwiniętą roladę i ponownie ją zwijamy. Wkładamy do lodówki by dobrze zastygła masa.