Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna i efektowna - nawet łatwa.
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 154
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 66
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1099
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 154
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 66
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1099
Składniki
Ciasto (biszkopt): 1) żółtka utrzyj z 8 łyżkami cukru pudru, dodaj mąkę i 1 łyżkę kakao 2) białką ubij na sztywną pianę i połącz z ww. masą 3) ciasto podziel na 2 części, i upiecz na blaszkach wyłożonych papierem perganimowym 2 cienkie biszkopty (temp 200 st, ok 15 minut) 4) gorące biszkopty wyłóż na czyste ściereczki i zwiń ciasno w rulony - tak pozostaw do wystygnięcia. Krem: 1) mleko, 4 łyż. cukru pudru, gorzką czekoladę podgrzać (rozpuścić) na wolnym ogniu 2) dodać 4 łyżki kakao i dobrze rozmieszać żeby nie było grud (odstawic do całkowitego wystygnięcia) 3) miękką margarynę rozetrzyj w mikserze i dodaj wystudzona masę Łączenie: Rozwiń biszkopty i posmaruj konfiturą wiśniową, wyłóż po połowie kremu, delikatnie zorsmaruj. Zwiń rolady dość ciasno i włoż na 2-3 godziny do lodówki. Dekorowanie: Wg mnie wystarczy troszę cukru pudru, ale można też zrobić miękką polewę - te ze sklepu się nie nadaja.