Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2257
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3327
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1373
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2122
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2257
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3327
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1373
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2122
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli.Dodać żółtka, cukier,proszek,mąkę i kakao.Przełożyć ciasto na blachę od piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika (200) piec 20 min.Po upieczeniu przełożyć ciepły biszkopt na ściereczkę i zwinąć w roladę.Zostawić do ostygnięcia.
Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem ok 3-5 min,dodać żelatynę,wsypać płatki czekoladowe i wymieszać.Przełożyć "piankę" na rozwinięty biszkopt i zwinąć w roladę.Wstawić do lodówki na ok 2 godziny.
Roztopić czekoladę w kąpieli wodnej i polać roladę...ozdobić perlistym cukrem.
SMACZNEGO