Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 393
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1354
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25357
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 393
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1354
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25357
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli.Dodać żółtka, cukier,proszek,mąkę i kakao.Przełożyć ciasto na blachę od piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika (200) piec 20 min.Po upieczeniu przełożyć ciepły biszkopt na ściereczkę i zwinąć w roladę.Zostawić do ostygnięcia.
Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem ok 3-5 min,dodać żelatynę,wsypać płatki czekoladowe i wymieszać.Przełożyć "piankę" na rozwinięty biszkopt i zwinąć w roladę.Wstawić do lodówki na ok 2 godziny.
Roztopić czekoladę w kąpieli wodnej i polać roladę...ozdobić perlistym cukrem.
SMACZNEGO