Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i szybka rolada czekoladowa.Zapraszam na mój YouTube kanal Slodki Smak Pasji po wiecej inspiracji kulinarnych
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 77
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 57
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 77
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 57
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puszysta mase na najwyzszych obrotach.Rozgrzewamy piekarnik termoobieg na 175 stopni.Przesiana make z proszkiem do pieczenia i kakao dodajemy do masy jajecznej i za pomoca szpatulki delikatnie mieszamy do polaczenia skladników.Na blache standardowa z piekarnika wylozona papierem do pieczenia wylewamy ciasto i pieczemy przez 10 min.Nastepnie na recznik kuchenny lekko zwilzony i posypany cukrem wykladamy gotowy biszkopt ,zdejmujemy papier i jeszcze cieply zwijamy razem z recznikiem w rolade.Zostawiamy do calkowitego ostygniecia w zimnym miejscu.Nastepnie przygotowujemy krem.Mascarpone z smietanka ubijamy -powinny byc dobrze schlodzone-dodajac cukier puder do smaku i kakao.Nastepnie krem wykladamy na rolade ,smarujemy od srodka i posypujemy jagodami i znów zwijamy,pamietajac aby koncówka biszkoptu byla zawsze pod spodem.G´re smarujemy resztka kremu,dekorujemy jagodami i startym kawalkiem gorzkiej czekolady.SMACZNEGO!