Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i szybka rolada czekoladowa.Zapraszam na mój YouTube kanal Slodki Smak Pasji po wiecej inspiracji kulinarnych
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 905
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 116
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2788
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 905
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 116
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2788
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puszysta mase na najwyzszych obrotach.Rozgrzewamy piekarnik termoobieg na 175 stopni.Przesiana make z proszkiem do pieczenia i kakao dodajemy do masy jajecznej i za pomoca szpatulki delikatnie mieszamy do polaczenia skladników.Na blache standardowa z piekarnika wylozona papierem do pieczenia wylewamy ciasto i pieczemy przez 10 min.Nastepnie na recznik kuchenny lekko zwilzony i posypany cukrem wykladamy gotowy biszkopt ,zdejmujemy papier i jeszcze cieply zwijamy razem z recznikiem w rolade.Zostawiamy do calkowitego ostygniecia w zimnym miejscu.Nastepnie przygotowujemy krem.Mascarpone z smietanka ubijamy -powinny byc dobrze schlodzone-dodajac cukier puder do smaku i kakao.Nastepnie krem wykladamy na rolade ,smarujemy od srodka i posypujemy jagodami i znów zwijamy,pamietajac aby koncówka biszkoptu byla zawsze pod spodem.G´re smarujemy resztka kremu,dekorujemy jagodami i startym kawalkiem gorzkiej czekolady.SMACZNEGO!