Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada czekoladowa z malinami"
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 23094
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 171
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 354
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 516
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 23094
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 171
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 354
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 516
Składniki
Krem: jajka ubij na parze z cukrem. Czekoladę zetrzyj na tarce o małych oczkach. Wsyp do ciepłej masy jajecznej, wsyp przesiane kakao. Mieszaj, aż czekolada się stopi. Ostudź. Margarynę utrzyj, stopniowo dodając masę czekoladową.
Biszkopt: białka ubij na sztywno, dodając cukier i żółtka. Ubijaj, aż masa będzie sztywna. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i kakao do masy jajecznej, powoli wymieszaj. Ciasto wylej na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Piecz ok. 25 min w 170°C. Ciepły biszkopt zwiń w roladę, owiń bawełnianą ścierką. Ostudź.
Biszkopt rozwiń, posmaruj 2/3 kremu. Ułóż na środku, przez całą długość owoce, zwiń. Roladę udekoruj resztą kremu, owocami i posypką.Źródło: Chwila dla Ciebie