Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne biszkoptowe ciasto i lekka masa----pycha
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22208
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 155
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 345
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 472
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22208
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 155
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 345
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 472
Składniki
Nagrzej piekarnik do 175 stopni. Blachę wyłóż papierem do pieczenia Białka ubij na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodaj stopniowo cukier , a następnie po jednym żółtku. Następnie dodaj do masy jajecznej mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszaj drewnianą łyżką. Przełóż ciasto na blachę o wymiarach 30x40 cm. (miałam taką dodaną do piekarnika) Piecz 12-14 min .
Gorące, upieczone ciasto przełóż na czystą ściereczkę wyłożoną kawałkiem papieru do pieczenia, tak aby stary papier znalazł się na górze. Delikatnie oderwij papier od ciasta. Jeszcze gorące ciasto zawiń wzdłuż dłuższego boku (razem z papierem) formując roladę. Zawiń w ściereczkę i pozostaw do ostygnięcia.
Krem Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej, a następnie zmiksuj z serkiem mascarpone. Ostudzoną roladę delikatnie rozwiń i przesmaruj kremem. Wyłóż owoce i zawiń ciasno ciasto. Owiń je w ściereczkę i wstaw do lodówki na kilka godzin.