Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy przepis na smaczne ciasto do kawki.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 21944
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 152
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 338
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 456
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 21944
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 152
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 338
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 456
Składniki
Wykonanie: Jabłka obrać, pokroić w plasterki i ułożyć rzędami na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posypanej bułką tartą. Następnie posypać cynamonem wymieszanym z cukrem waniliowym i zalać ciastem biszkoptowym.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 25 minut. Po upieczeniu jeszcze ciepły placek zwinąć w rulon, zawinąć w ściereczkę i ostudzić. Galaretkę zalać 1 szklaną wrzątku, dokładnie wymieszać i lekko tężejącą wyłożyć delikatnie rozłożone ciasto, po czym ponownie zwinąć w rulon. Posypać cukrem pudrem i wstawić do lodówki do schłodzenia. Kroić w grubsze plastry i podawać.