Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy przepis na smaczne ciasto do kawki.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4072
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11167
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6413
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5435
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13402
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5170
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4072
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11167
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6413
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5435
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13402
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5170
Składniki
Wykonanie: Jabłka obrać, pokroić w plasterki i ułożyć rzędami na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posypanej bułką tartą. Następnie posypać cynamonem wymieszanym z cukrem waniliowym i zalać ciastem biszkoptowym.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 25 minut. Po upieczeniu jeszcze ciepły placek zwinąć w rulon, zawinąć w ściereczkę i ostudzić. Galaretkę zalać 1 szklaną wrzątku, dokładnie wymieszać i lekko tężejącą wyłożyć delikatnie rozłożone ciasto, po czym ponownie zwinąć w rulon. Posypać cukrem pudrem i wstawić do lodówki do schłodzenia. Kroić w grubsze plastry i podawać.