Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rolada kakaowa z bananami"
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 755
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 755
Składniki
Mąkę wymieszaj z kakao. Mikserem utrzyj jajka z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Stopniowo dodawaj suche , delikatnie mieszając łyżką. Płaską blachę wyłóż papierem do pieczenia. Wlej ciasto. Piecz ok. 8 min. w temp. 180°C.
Ściereczkę kuchenną posyp cukrem wanilinowym. Upieczone ciasto natychmiast przełóż na ściereczkę papierem do góry. Zdejmij papier a ciasto ze ściereczką zwiń wzdłuż dłuższego boku. Wystudź.
Mocno schłodzoną śmietankę ubij mikserem wraz ze śmietan-fix-em na sztywno, pod koniec stopniowo dodając cukier puder. Banany obierz, odetnij końcówki i skrop sokiem z cytryny. Ostudzoną roladę rozwiń i usuń ściereczkę.
Śmietanę rozsmaruj na cieście, na wierzchu ułóż banany, tak, by stykały się końcami. Ciasto zwiń w rulon i włóż do lodówki. Do rondelka włóż masło i pokruszoną czekoladę, roztop. Gdy polewa przestygnie, posmaruj nią wierzch ciasta i oprósz je cukrem pudrem.
40 minut. Porcja: 260 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie