Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada kakaowo-owocowa"
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11691
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 87
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8198
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155181
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1130
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11691
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 87
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8198
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155181
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1130
Składniki
Czas przygotowania 50 minut. Cena porcji ok. 1,10 zł.
Jaja wybijamy do miski i miksujemy razem z 75 g cukru i cukrem waniliowym. Kiedy masa będzie sztywna, dodajemy mąkę, kakao i proszek do pieczenia, delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy na płaską blachę o wymiarach 32x39 cm wyłożoną papierem do pieczenia, wygładzamy. Pieczemy ok. 10 minut w 200oC. Biszkopt przekładamy na ściereczkę posypaną cukrem i zwijamy od dłuższego boku. Zostawiamy do ostygnięcia.
Śmietankę ubijamy. Pod koniec dodajemy cukier puder, mieszamy. Dodajemy rozpuszczoną w wodzie żelatynę, jogurt i delikatnie łączymy. Wstawiamy do lodówki na 30 minut.
Truskawki kroimy na drobne kawałki, dodajemy do schłodzonego kremu, mieszamy. Biszkopt rozwijamy, wykładamy na niego masę śmietanową z truskawkami i znów go zwijamy. Ciasto wkładamy do lodówki na 2–3 godziny. Podajemy schłodzone.
Wartość odżywcza porcji 230 kcal Białko 5 g/Tłuszcz 13 g/Węglowodany 23 gŹródło: Rewia