Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka rolada smakiem przypominająca batonik Bounty.
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47619
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165189
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 337
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 86
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47619
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165189
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 337
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 86
Składniki
Herbatniki miksujemy w malakserze.
Zmiksowane herbatniki, rozpuszczone kakao, masło, cukier oraz ewentualnie mleko zagniatamy na elastyczne ciasto.
Ciasto kakaowe wałkujemy na cienki prostokąt, aby ciasto ładnie nam się rozwałkowało należy ułożyć je na papierze do pieczenia i wałkować też przez papier.
Masło, wiórki i cukier puder miksujemy na gładki krem. Krem rozsmarowujemy na masie kakaowej. Całość zwijamy w roladę. Owijamy ciasno folią spożywczą. Odkładamy do lodówki najlepiej na całą noc. Zastygniętą roladą kroimy ostrym nożem na cienkie kawałki.