Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka rolada smakiem przypominająca batonik Bounty.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5066
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13627
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5891
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7708
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5066
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13627
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5891
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7708
Składniki
Herbatniki miksujemy w malakserze.
Zmiksowane herbatniki, rozpuszczone kakao, masło, cukier oraz ewentualnie mleko zagniatamy na elastyczne ciasto.
Ciasto kakaowe wałkujemy na cienki prostokąt, aby ciasto ładnie nam się rozwałkowało należy ułożyć je na papierze do pieczenia i wałkować też przez papier.
Masło, wiórki i cukier puder miksujemy na gładki krem. Krem rozsmarowujemy na masie kakaowej. Całość zwijamy w roladę. Owijamy ciasno folią spożywczą. Odkładamy do lodówki najlepiej na całą noc. Zastygniętą roladą kroimy ostrym nożem na cienkie kawałki.