Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada lodowa w polewie kokosowej"
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 93
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 178
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 76
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 79
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 93
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 178
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 76
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 79
Składniki
Czas przygotowania 40 minut. Cena porcji ok. 1,10 zł
Owoce mango obieramy i kroimy, miksujemy z 60 g cukru pudru oraz sokiem cytrynowym na gładki mus.
Śmietanę ubijamy na sztywno. Jajka miksujemy z pozostałym cukrem pudrem, żeby powstała kremowa masa. Łączymy ją z bitą śmietaną, a następnie stopniowo dodajemy mus z mango, delikatnie mieszamy.
Prostokątną blachę z zaokrąglonym dnem wykładamy folią spożywczą i przekładamy owocową masę. Wstawiamy do zamrażarki na 3–4 godziny.
Mleko kokosowe podgrzewamy z 50 g cukru, dodajemy żelatynę, mieszamy. Studzimy, aby zgęstniało.
Lody wyjmujemy z blachy i dekorujemy polewą kokosową. Górę przyozdabiamy świeżymi i kandyzowanymi owocami. Roladę wkładamy do zamrażalnika na ok. 30 minut.Źródło: Rewia