Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dużo słodkości do dobrej kawki.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 559
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16834
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 622
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 559
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16834
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 622
Składniki
Galaretkę ugotować i pozostawić do wystudzenia. Wykonanie masy kokosowej: Cukier rozpuścić w mleku, następnie dodać wiórki kokosowe i zagotować aż cukier dobrze połączy się z wiórkami. Margarynę utrzeć i połączyć z ostudzoną masą kokosową. Wykonanie masy kakaowej: Wszystkie składniki połączyć ze sobą, ciastka pokruszyć, dodać do masy kakaowej i zagotować około 5 minut. Składanie rolady: Wafel posmarować masą kakaową , ułożyć pasek tężejącej galaretki, drugi wafel posmarować ciepłą masą kokosową. Położyć wafle jeden na drugim (wafel z masą kokosową ma być na górze) następnie szybko zawinąć.