Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja pierwsza (udana) rolada :) Ciasto zebra można wycisnąć przez rękaw cukierniczy ale ja kładłam łyżką. Myślę, że rękawem uzyskało by się cieńsze paski, więc być może i ładniejszy efekt ;)
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 383
Klasyczny przepis na tradycyjne rolady wołowe, to danie, które kochamy wszysc...
Odsłon: 80
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 159
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 383
Klasyczny przepis na tradycyjne rolady wołowe, to danie, które kochamy wszysc...
Odsłon: 80
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 159
Składniki
Przygotować biszkopt: - białka ubić z cukrem, - żółtka wymieszać z proszkiem do pieczenia i z octem, połączyć z białkami i dalej ubijać, - do masy jajecznej wsypać budyń i mąkę i delikatnie wymieszać, - ciasto podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao, - ciasto wylewać po skosie, najlepiej na wyłożoną papierem do pieczenia blachę z piekarnika - piec 15 minut w 180 st., - po upieczeniu zwinąć w ściereczkę i pozostawić do ostygnięcia
Masa orzechowa: - orzechy zmielić, - mleko zagotować i wrzącym zalać orzechy, pozostawić do ostygnięcia, - utrzeć margarynę z cukrem i dodawać orzechy ucierając
Biszkopt rozwinąć, posmarować masą, ponownie zrolować. Dowolnie udekorować.