Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada orzechowa"
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 89
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 175
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 75
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 77
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 89
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 175
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 75
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 77
Składniki
Białka oddziel od żółtek, ubij. Dodaj cukier, żółtka, ubij. Wsyp mąkę, proszek, wymieszaj. Piecz 20 minut w temperaturze 180°C. Gorący biszkopt zawiń w ściereczkę.
Miękkie masło utrzyj z kremem, likierem i orzechami. Wsyp cukier puder do smaku. Masą posmaruj biszkopt i zwiń w rulon. Możesz także wcześniej nasączyć biszkopt kawą lub herbatą.
CZAS: około 1,5 godziny
<strong>Pani Aleksandra Pruska mieszka w Klonowie</strong>Źródło: Dobry Tydzień