Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8495
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 551
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8495
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 551
Składniki
Żółtka utrzeć z cukrem dodając orzechy i pianę z białek . Na blachę położyć papier pergaminowy lub folię aluminiową posmarowaną tłuszczem i rozprowadzić masę . W ciepłym piekarniku piec nie dłużej niż 10 minut , bo w przeciwnym razie rolada może się łamać. Po ostygnięciu zdjąć ciasto z papieru posmarować bitą śmietaną i zwinąć w roladę . Wierzch ciasta ozdabiać również bitą śmietaną i kawałkami orzechów.