Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4559
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417959
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4559
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417959
Składniki
Żółtka utrzeć z cukrem dodając orzechy i pianę z białek . Na blachę położyć papier pergaminowy lub folię aluminiową posmarowaną tłuszczem i rozprowadzić masę . W ciepłym piekarniku piec nie dłużej niż 10 minut , bo w przeciwnym razie rolada może się łamać. Po ostygnięciu zdjąć ciasto z papieru posmarować bitą śmietaną i zwinąć w roladę . Wierzch ciasta ozdabiać również bitą śmietaną i kawałkami orzechów.