Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 256
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 256
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Składniki
Żółtka utrzeć z cukrem dodając orzechy i pianę z białek . Na blachę położyć papier pergaminowy lub folię aluminiową posmarowaną tłuszczem i rozprowadzić masę . W ciepłym piekarniku piec nie dłużej niż 10 minut , bo w przeciwnym razie rolada może się łamać. Po ostygnięciu zdjąć ciasto z papieru posmarować bitą śmietaną i zwinąć w roladę . Wierzch ciasta ozdabiać również bitą śmietaną i kawałkami orzechów.