Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada Orzeźwienie"
Sos warzywny do makaronu to pyszna i kolorowa kompozycja, która idealnie łącz...
Odsłon: 534
Delikatny i puszysty biszkopt oraz soczyste śliwki – to połączenie, które od...
Odsłon: 1161
Proste danie z niewielu składników, ale tak smaczne, że trudno nie poprosić o...
Odsłon: 256
Sos warzywny do makaronu to pyszna i kolorowa kompozycja, która idealnie łącz...
Odsłon: 534
Delikatny i puszysty biszkopt oraz soczyste śliwki – to połączenie, które od...
Odsłon: 1161
Proste danie z niewielu składników, ale tak smaczne, że trudno nie poprosić o...
Odsłon: 256
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Białka ubij z 1/2 cukru, połącz z żółtkami. Obie mąki przesiej z proszkiem do pieczenia. Wsyp do masy jajecznej. Wymieszaj. Ciasto rozsmaruj na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz 12 minut w temp. 200 stopni. Upieczone ciasto przełóż na ściereczkę. Usuń papier. Biszkopt zwiń razem ze ściereczką. Wystudź.
Żelatynę rozpuść w 1/4 szkl. wrzątku. Truskawki umyj, oczyść. 1/3 owoców pokrój w kosteczkę, resztę zmiksuj. Śmietanę ubij. Wymieszaj z twarogiem i musem.
Domieszaj kolejno: resztę cukru, żelatynę, pokrojone truskawki. Biszkopt rozwiń. Posmaruj kremem, ponownie zwiń. Schłodź. Oprósz cukrem pudrem. Ew. udekoruj.
90 minut; Cena porcji: 1,20 zł; Porcja: 210 kcal;Źródło: Naj