Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada Orzeźwienie"
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1210
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 151
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1210
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 151
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Białka ubij z 1/2 cukru, połącz z żółtkami. Obie mąki przesiej z proszkiem do pieczenia. Wsyp do masy jajecznej. Wymieszaj. Ciasto rozsmaruj na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz 12 minut w temp. 200 stopni. Upieczone ciasto przełóż na ściereczkę. Usuń papier. Biszkopt zwiń razem ze ściereczką. Wystudź.
Żelatynę rozpuść w 1/4 szkl. wrzątku. Truskawki umyj, oczyść. 1/3 owoców pokrój w kosteczkę, resztę zmiksuj. Śmietanę ubij. Wymieszaj z twarogiem i musem.
Domieszaj kolejno: resztę cukru, żelatynę, pokrojone truskawki. Biszkopt rozwiń. Posmaruj kremem, ponownie zwiń. Schłodź. Oprósz cukrem pudrem. Ew. udekoruj.
90 minut; Cena porcji: 1,20 zł; Porcja: 210 kcal;Źródło: Naj