Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada Orzeźwienie"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13053
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1480
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14376
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5944
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13053
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1480
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14376
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5944
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Białka ubij z 1/2 cukru, połącz z żółtkami. Obie mąki przesiej z proszkiem do pieczenia. Wsyp do masy jajecznej. Wymieszaj. Ciasto rozsmaruj na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz 12 minut w temp. 200 stopni. Upieczone ciasto przełóż na ściereczkę. Usuń papier. Biszkopt zwiń razem ze ściereczką. Wystudź.
Żelatynę rozpuść w 1/4 szkl. wrzątku. Truskawki umyj, oczyść. 1/3 owoców pokrój w kosteczkę, resztę zmiksuj. Śmietanę ubij. Wymieszaj z twarogiem i musem.
Domieszaj kolejno: resztę cukru, żelatynę, pokrojone truskawki. Biszkopt rozwiń. Posmaruj kremem, ponownie zwiń. Schłodź. Oprósz cukrem pudrem. Ew. udekoruj.
90 minut; Cena porcji: 1,20 zł; Porcja: 210 kcal;Źródło: Naj