Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada piernikowa"
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2773
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 49
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 72
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 255
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2773
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 49
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 72
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 255
Składniki
Wszystkie ciasta dokładnie wyrób mikserem na jednolitą masę. Podziel je na 4 części i każdą ułóż w osobnej foremce. Piecz ok. 45 minut w 180°C.
W rondelku podgrzej mleko, wsyp kaszę mannę i cukier. Gotuj, aż masa zgęstnieje. Wystudź.
Miękkie masło utrzyj mikserem na puszystą masę. Nie przerywając, dodawaj po łyżce kaszki, ewentualnie dodaj kilka kropel zapachu waniliowego.
Przełóż placki na przemian dżemem i kremem z kaszki.
Udekoruj ciasto wg. uznania.Źródło: Telemax