Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada śmietanowa"
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7561
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2590
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7561
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2590
Składniki
Biszkopt: białka ubij ze szczyptą soli, stopniowo wsypując cukier. Dodaj żółtka i 3 łyżki wody, dokładnie ubij. Mąkę, kakao i proszek dodaj do masy, delikatnie wymieszaj. Ciasto wlej do blachy (24 na 35 cm). Piecz 15 min w 170°C. Gorący biszkopt zwiń, owiń w ściereczkę, ostudź.
2. Masa: żelatynę rozpuść w odrobinie gorącej wody, ostudź. Bitą śmietanę przygotuj z mlekiem wg przepisu na opakowaniu. Dodaj żelatynę i kakao, dobrze wymieszaj. Biszkopt posmaruj masą, zwiń. Schłodź.Źródło: Chwila dla Ciebie