Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada śmietanowa"
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 153
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 305
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 487
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 854
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 153
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 305
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 487
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 854
Składniki
Biszkopt: białka ubij ze szczyptą soli, stopniowo wsypując cukier. Dodaj żółtka i 3 łyżki wody, dokładnie ubij. Mąkę, kakao i proszek dodaj do masy, delikatnie wymieszaj. Ciasto wlej do blachy (24 na 35 cm). Piecz 15 min w 170°C. Gorący biszkopt zwiń, owiń w ściereczkę, ostudź.
2. Masa: żelatynę rozpuść w odrobinie gorącej wody, ostudź. Bitą śmietanę przygotuj z mlekiem wg przepisu na opakowaniu. Dodaj żelatynę i kakao, dobrze wymieszaj. Biszkopt posmaruj masą, zwiń. Schłodź.Źródło: Chwila dla Ciebie