Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubicie tiramisu to zapewniam was, ze zakochacie się w tej roladzie. Pyszna i bardzo łatwa do zrobienia a przy tym atrakcyjnie wyglądająca. Krem do niej zrobiony jest na bazie serka mascarpone i śmietany, bez dodatku jaj.
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2168
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 138
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 233
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2168
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 138
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 233
Składniki
DO DUŻEJ MISKI WRZUCIĆ SEREK I CHWILE GO ZMIKSOWAC. DODAC CUKRY ORAZ ŚMIETANĘ I UBIĆ NA SZTYWNY KREM. GOTOWY KREM ODSTAWIĆ NA CHWILĘ DO LODÓWKI.
KAWĘ POŁĄCZYĆ Z AMARETTO. NA BLACIE UŁOŻYĆ FOLIĘ SPOŻYWCZĄ. KAŻDY Z BISZKOPTÓW ZAMOCZYĆ W KAWIE I UKŁADAĆ NA FOLII. UKŁADAĆ W RZĘDACH 3 X 11 BISZKOPTÓW. PATRZ FILM.
NA TAK PRZYGOTOWANYCH BISZKOPTACH ROZSMAROWAĆ RÓWNO KREM. CZĘŚĆ KREMU ZACHOWAĆ DO OZDOBIENIA WIERZCHU ROLADY.
KIEDY KREM BĘDZIE JUŻ RÓWNOMIERNIE ROZSMAROWANY, NA JEDNYM BRZEGU ROLADY UŁOŻYĆ JEDEN RZĄD Z TRZECH BISZKOPTÓW. CAŁOŚĆ POSYPAĆ KAKAO. NASTĘPNIE OSTROŻNIE ZWINĄĆ ROLADĘ, ZACZYNAJĄC OD BRZEGU Z DODATKOWYM RZĘDEM BISZKOPTÓW. PATRZ FILM. ROLADĘ DOBRZE OWINĄĆ FOLIĄ, MOŻNA DODATKOWO ZAWINĄĆ JĄ W FOLIĘ ALUMINIOWĄ, ABY LEPIEJ TRZYMAŁA FORMĘ. POSMAROWAĆ Z WIERZCHU POZOSTAŁYM KREMEM. MOŻNA ZA POMOCĄ WIDELCA WYRYSOWAĆ NA NIEJ WZORY. CAŁOŚĆ POSYPAĆ RESZTĄ KAKAO LUB OZDOBIĆ WEDŁUG UZNANIA. SMACZNEGO!