Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkoptowa kolorowa rolada truskawkowa, pachnąca latem. Łatwa w przygotowaniu na sprawdzonym biszkopcie, z bitą śmietaną.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15464
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4638
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 316
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2771
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 5008
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15464
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4638
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 316
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2771
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 5008
Składniki
Biszkopt Żółtka oddzielić od białek, i ubić z nich sztywną pianę. Do sztywnej piany z białek dodawać małymi porcjami cukier, dalej ubijając. Dodawać po jednym żółtka, nie przestając ubijać. Obie mąki przesiać, dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Z ciasta biszkoptowego odłożyć 5-7 łyżek dodać do ciasta barwnik i wymieszać. Zabarwione ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć porzeczne paski na blaszce dopieczenia wyłożonej papierem (blacha z piekarnik). Piec w temperaturze 160 -170C około 5 minut, na podpieczone kolorowe paski wyłożyć pozostałe ciasto równo rozprowadzić i piec 20 minut. Upieczony biszkopt przełożyć na ściereczkę i zrolować ciasto tak aby kolorowe paski były na wierzchu, Pozostawić do wystygnięcia.
Bita śmietana Śmietanę ubić na sztywno pod koniec dodać tężejącą galaretkę chwile miksować. Roladę rozwinąć rozsmarować ¾ bitej śmietany, na niej rozłożyć pokrojone truskawki, zrolować, udekorować pozostawioną bitą śmietaną. Schłodzić w lodówce.