Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkoptowa kolorowa rolada truskawkowa, pachnąca latem. Łatwa w przygotowaniu na sprawdzonym biszkopcie, z bitą śmietaną.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 204
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 53
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 14
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 14
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 204
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 53
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 14
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 14
Składniki
Biszkopt Żółtka oddzielić od białek, i ubić z nich sztywną pianę. Do sztywnej piany z białek dodawać małymi porcjami cukier, dalej ubijając. Dodawać po jednym żółtka, nie przestając ubijać. Obie mąki przesiać, dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Z ciasta biszkoptowego odłożyć 5-7 łyżek dodać do ciasta barwnik i wymieszać. Zabarwione ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć porzeczne paski na blaszce dopieczenia wyłożonej papierem (blacha z piekarnik). Piec w temperaturze 160 -170C około 5 minut, na podpieczone kolorowe paski wyłożyć pozostałe ciasto równo rozprowadzić i piec 20 minut. Upieczony biszkopt przełożyć na ściereczkę i zrolować ciasto tak aby kolorowe paski były na wierzchu, Pozostawić do wystygnięcia.
Bita śmietana Śmietanę ubić na sztywno pod koniec dodać tężejącą galaretkę chwile miksować. Roladę rozwinąć rozsmarować ¾ bitej śmietany, na niej rozłożyć pokrojone truskawki, zrolować, udekorować pozostawioną bitą śmietaną. Schłodzić w lodówce.