Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada z białek z musem truskawkowym jest pyszna do której można wykorzystać białka pozostałe z innego wypieku.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 965
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 815
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12562
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 965
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 815
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12562
Składniki
Truskawki bez szypułek wsypać do rondla, wlać kilka łyżek wody, zagotować. Wsypać galaretki, wymieszać i dokładnie zmiksować. Odłożyć do stężenia.
Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę dodając stopniowo po łyżce cukru i cukier wanilinowy. Do ubitych białek dodać olej i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać i wyłożyć na przygotowaną, dużą blaszkę. Włożyć do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i piec około 10 minut.
Upieczone ciasto wyjąć z piekarnika, usunąć papier, ułożyć na ścierce i razem ze ściereczką zwinąć, pozostawić do ostudzenia.
Zimne ciasto rozwinąć ze ścierki, wyłożyć tężejący mus, brzegiem ułożyć cząstki brzoskwiń.
Ponownie zwinąć roladę. Odłożyć do lodówki do stężenia.
Przed podaniem posypać cukrem pudrem lub ozdobić według własnego uznania.