Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada z białek z musem truskawkowym jest pyszna do której można wykorzystać białka pozostałe z innego wypieku.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11920
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1316
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12566
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3739
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11920
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1316
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12566
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3739
Składniki
Truskawki bez szypułek wsypać do rondla, wlać kilka łyżek wody, zagotować. Wsypać galaretki, wymieszać i dokładnie zmiksować. Odłożyć do stężenia.
Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę dodając stopniowo po łyżce cukru i cukier wanilinowy. Do ubitych białek dodać olej i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać i wyłożyć na przygotowaną, dużą blaszkę. Włożyć do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i piec około 10 minut.
Upieczone ciasto wyjąć z piekarnika, usunąć papier, ułożyć na ścierce i razem ze ściereczką zwinąć, pozostawić do ostudzenia.
Zimne ciasto rozwinąć ze ścierki, wyłożyć tężejący mus, brzegiem ułożyć cząstki brzoskwiń.
Ponownie zwinąć roladę. Odłożyć do lodówki do stężenia.
Przed podaniem posypać cukrem pudrem lub ozdobić według własnego uznania.