Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada z indyka"
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 146
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 59
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1082
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 146
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 59
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1082
Składniki
• Umyte, osuszone i rozbite mięso oprósz pieprzem i solą. Pokrój suszone śliwki, wymieszaj z orzechami.
• Nałóż farsz na płat mięsa, po czym zwiń w roladę i zepnij wykałaczką lub owiń sznurkiem.
• Nasmaruj oliwą lub olejem, owinąć folią aluminiową i włóż do naczynia żaroodpornego.
• Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. Piecz 1-1,5 godziny. Na ostatnie 20 minut możesz odsłonić folię, żeby mięso się przyrumieniło.
• Podawaj na sałacie, udekorowane śliwkami i orzechami. Świetnym dodatkiem będzie konfitura z żurawiny.