Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta rolada zawsze się udaje, smakuje wybornie.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 478
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 239
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9637
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1119
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4456
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 478
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 239
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9637
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1119
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4456
Składniki
Wykonanie ciasta: Jajka zmiksować z cukrem na puszystą masę, dodać mąkę i proszek do pieczenia i dobrze ponownie zmiksować. Następnie dodać matchę rozpuszczoną w mleku. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, przelać przygotowane ciasto i piec w temperaturze 200 stopni około 15 minut. Po upieczeniu zwinąć ciasto w roladę i pozostawić do ostygnięcia. Wykonanie masy i składanie rolady: Galaretki rozpuścić w ½ litrze przegotowanej wody i pozostawić do ostygnięcia. Śnieżki ubić zgodnie z opisem na opakowaniu, dodać ostudzoną galaretkę i dokładnie ubić .Ostudzone ciasto ostrożnie rozwinąć, posmarować przygotowaną masą i ponownie zwinąć w rulon, i szczelne zawinąć folią i odstawić do lodówki najlepiej do następnego dnia. SMACZNEGO.