Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś proponuję Wam szybką roladę z owocami. Owoców w tym roku jest mnóstwo bo obrodziły, więc można je wykorzystać do słodkich wypieków. Polecam więc upiec takie słodkości.
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 100
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 136
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 291
Bitki z cebulą to klasyczne danie polskiej kuchni. Smakują wyśmienicie w towa...
Odsłon: 1141
Bigos myśliwski z karkówką i boczkiem wędzonym to prawdziwy klasyk w polskiej...
Odsłon: 834
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 100
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 136
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 291
Bitki z cebulą to klasyczne danie polskiej kuchni. Smakują wyśmienicie w towa...
Odsłon: 1141
Bigos myśliwski z karkówką i boczkiem wędzonym to prawdziwy klasyk w polskiej...
Odsłon: 834
Składniki
Głębszą blachę z wyposażenia kuchenki wyłożyć papierem do pieczenia. Owoce ( jabłka i brzoskwinie ) pokroić na kawałki. Rozłożyć je w blaszce i posypać borówkami. Lekko oprószyć mąką. Białka ubić z cukrem, dodawać po jednym żółtku a potem porcjami dodawać mąki przesiane z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszać. Ciasto wyłożyć na owocach i wstawić blaszkę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut. Potem wyjąć blaszkę z piekarnika, położyć ściereczkę i drugą blachę i delikatnie obrócić. Zdjąć papier i zwinąć w ściereczkę roladę, wystudzić. Odwinąć roladę i posypać cukrem pudrem.