Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś proponuję Wam szybką roladę z owocami. Owoców w tym roku jest mnóstwo bo obrodziły, więc można je wykorzystać do słodkich wypieków. Polecam więc upiec takie słodkości.
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 100
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9588
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5009
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 43
Dziś do pracy.
Odsłon: 666
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 100
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9588
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5009
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 43
Dziś do pracy.
Odsłon: 666
Składniki
Głębszą blachę z wyposażenia kuchenki wyłożyć papierem do pieczenia. Owoce ( jabłka i brzoskwinie ) pokroić na kawałki. Rozłożyć je w blaszce i posypać borówkami. Lekko oprószyć mąką. Białka ubić z cukrem, dodawać po jednym żółtku a potem porcjami dodawać mąki przesiane z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszać. Ciasto wyłożyć na owocach i wstawić blaszkę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut. Potem wyjąć blaszkę z piekarnika, położyć ściereczkę i drugą blachę i delikatnie obrócić. Zdjąć papier i zwinąć w ściereczkę roladę, wystudzić. Odwinąć roladę i posypać cukrem pudrem.