Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś proponuję Wam szybką roladę z owocami. Owoców w tym roku jest mnóstwo bo obrodziły, więc można je wykorzystać do słodkich wypieków. Polecam więc upiec takie słodkości.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3907
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415088
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2457
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3907
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415088
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2457
Składniki
Głębszą blachę z wyposażenia kuchenki wyłożyć papierem do pieczenia. Owoce ( jabłka i brzoskwinie ) pokroić na kawałki. Rozłożyć je w blaszce i posypać borówkami. Lekko oprószyć mąką. Białka ubić z cukrem, dodawać po jednym żółtku a potem porcjami dodawać mąki przesiane z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszać. Ciasto wyłożyć na owocach i wstawić blaszkę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut. Potem wyjąć blaszkę z piekarnika, położyć ściereczkę i drugą blachę i delikatnie obrócić. Zdjąć papier i zwinąć w ściereczkę roladę, wystudzić. Odwinąć roladę i posypać cukrem pudrem.