Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada z serem i rzeżuchą"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 52
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 52
Składniki
Szybko zagnieść ciasto z sera, mleka, tłuszczu, żółtka, proszku do pieczenia, mąki, dodać szczyptę soli, rozwałkować.
Przygotować nadzienie: ser zmiksować ze śmietaną, wymieszać z posiekaną zieleniną, doprawić solą i pieprzem.
Na cieście rozłożyć masę serową (tak by zostały wolne brzegi), na wierzchu plastry szynki. Brzegi posmarować białkiem.
Ciasto zwinąć jak roladę, ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem, posmarować żółtkiem. Piec 25 minut w temp. 180oC.
Do ciasta lub nadzienia możesz dodać 2 łyżki koncentratu pomidorowego. Rolada będzie oryginalnie wyglądać i smakować.
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium