Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 6583
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 51
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 2888
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 6583
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 51
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 2888
Składniki
Żółtka jaj oddzielamy od białek. Margarynę rozpuszczamy, studzimy. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy do nich po jednym żółtku ciągle ubijając, następnie dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia.
Na koniec dolewamy powoli rozpuszczoną margarynę. Odlewamy 2 łyżki ciasta, mieszamy je z barwnikiem spożywczym i robimy wzory na papierze do pieczenia.
Ciasto przelewamy na ozdobiony wzorami papier do pieczenia ułożony w blaszce. Pieczemy przez około 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Po upieczeniu ciasto układamy na ściereczce. Delikatnie odklejamy papier do pieczenia. Ciasto zawijamy na kształt rolady wzorem na zewnątrz. Przygotowujemy masę- kremówkę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy rozpuszczoną żelatynę i pokrojone na kawałki truskawki. Ciasto biszkoptowe rozwijamy, nasączamy syropem cukrowym, smarujemy masą i zwijamy na kształt rolady. Zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy do stężenia.