Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada ziemniaczana"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5628
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34573
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2190
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5628
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34573
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2190
Składniki
Ziemniaki ugotować, wystudzić, przecisnąć przez praskę. Dodać 2 jajka i obie mąki, zagnieść ciasto.
Na maśle zeszklić posiekaną cebulę, dodać czosnek i pokrojony w kostkę boczek. Wrzucić rozmrożony szpinak, doprawić. Dodać jedno jajko, schłodzić.
Ciasto rozwałkować, brzegi posmarować jajkiem. Na cieście rozsmarować szpinak, zrolować i skleić brzegi. Owinąć roladę folią spożywczą i związać brzegi. Owinąć folią aluminiową i włożyć do wrzącej wody. Gotować ok. 20 minut.
ok. 55 minut
Po ugotowaniu roladę ostrożnie wyjąć z obu folii, pokroić na plastry i serwować z sosem jogurtowo-czosnkowym.Źródło: Twoje Imperium