Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z racji tego że dziś Święto Trzech Króli wczoraj przygotowałam świetne moim zdaniem ciasto, ale to już sami musicie ocenić . Moim zdaniem wyszło pysznie, puszysta bez dwóch zdań. Pięknie wygląda i świetnie nadaje się na imprezę, urodziny, imieniny i wiele innych świąt polecam serdecznie sama ją wymyśliłam i jestem bardzo zadowolona z efektu.
Składniki
Białka oddzielić od żółtek, dodać szczyptę soli oraz cukier i ubijać aż białka będą błyszczące.
Gdy białka są już wystarczająco ubite dodawać po jednym żółtku i ubijać do połączenia się białek z żółtkami.
Następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszać łyżką.
Ciasto podzielić na dwie równe części, do drugiej dodać kakao i również wymieszać łyżką.
Na blaszkę od piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia układać na przemian po 1,5 - 2 łyżki każdego z ciast ( wyrównać, zakleić dziury ).
Wstawić do nagrzanego na 180 stopni piekarnika i piec 18 minut w zależności od piekarnika.
Jeszcze gorącą roladę położyć do góry dnem na ściereczce, zdjąć papier.
I szybko zwinąć roladę razem ze ściereczką, odłożyć do całkowitego ostygnięcia.
Roladę przełożyć kto czym ma ochotę u mnie jest z galaretkami. Jest szybka w wykonaniu i bardzo pulchna a znika szybciej niż to możliwe, polecam serdecznie.