Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Romantyczne serniczki"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 192
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 11
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 192
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 11
Składniki
Owoce umyć, osuszyć, drobno pokroić. Zamrożone rozmrozić, dobrze osączyć z nadmiaru wody, rozdrobnić, zmiksować na jednolitą masę z serami, cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Korzystając z mrożonych truskawek, można użyć więcej cukru, bo są mniej słodkie.
Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu, zmniejszając o 1/2 ilość użytej wody. Odstawić do wystygnięcia. Połowę galaretki wymieszać z masą.
Foremki w kształcie serc (w dwóch rozmiarach; najlepiej silikonowe) lekko wysmarować masłem.
Do wysmarowanych foremek rozlać pozostałą ilość wystudzonej galaretki, odstawić do stężenia np. do lodówki lub na balkon.
Gdy galaretka stężeje, foremki uzupełnić masą truskawkowo-serową, ponownie odstawić do stężenia.
ok. 55 minut.Źródło: Twoje Imperium