Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spodobały mi się różyczki u nikoli2005 i zrobiłam, ale drożdżowe
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8570
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3029
Polecam.
Odsłon: 1807
Polecam.
Odsłon: 516
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8570
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3029
Polecam.
Odsłon: 1807
Polecam.
Odsłon: 516
Składniki
Zarobić ciasto drożdżowe, odstawić do wyrośnięcia, aż podwoi objętość. Rozwałkować cienko, wykrawać literatką kółka, sklejać po 4 smarując białkiem, żeby się nie rozkleiły, posmarować kremem lub marmoladą, zwinąć w roladkę i przekroić na połowę.
Ułożyć na blaszkę i posmarować białkiem, odstawić do rośnięcia. Piec ok 20 min na złoty kolor. Z tej porcji wyszło 50 róż