Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne w sam raz na raz róże z jabłkami z ciasta francuskiego. Bardzo proste w przygotowaniu a jakże efektowne.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37983
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 388
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 150
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 368
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9232
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37983
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 388
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 150
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 368
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9232
Składniki
Jabłka dokładnie myjemy. Kroimy na pół i wykrawamy gniazda. Kroimy na paseczki o szerokości ok. 2 mm następnie do garna dodajemy wyciśnięty sok z cytryny oraz cukier i gotujemy do lekkiej miękkości jabłek.
Ciasto francuskie kroimy na paseczki o szerokości ok. 10 cm i smarujemy delikatnie marmolada jabłkową. układamy plasterki jabłek tak aby delikatnie jeden nachodził na drugi. Całość rolujemy i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 210 stopni przez 20 minut.