Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W chłodniejsze dobrze jest wzmocnić się imbirem, ja proponuję w ciasteczkach.
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 117
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 136
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 311
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 117
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 136
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 311
Składniki
Masło krótko ucieramy z cukrem pudrem. Dodajemy listki bazylii, jogurt i znowu ucieramy, ja wszystko robiłam w robocie kuchennym.
Potem dodajemy mąkę wymieszaną z sodą, pokrojony imbir, szczyptę soli, ucieramy na gładką masę.
Ciasto przekładamy na blat suto posypany mąką, chwilę wyrabiamy, potem wałkujemy ciasto na grubość 1-1,5 cm. Wycinamy dowolne kształty i przekładamy na blaszkę z papierem do pieczenia.
Ciasteczka możemy dowolnie ozdobić za pomocą przyrządów do dekoracji. Ciastka pieczemy w 180 C przez około 12 minut.