Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W chłodniejsze dobrze jest wzmocnić się imbirem, ja proponuję w ciasteczkach.
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5500
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47980
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165816
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5500
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47980
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165816
Składniki
Masło krótko ucieramy z cukrem pudrem. Dodajemy listki bazylii, jogurt i znowu ucieramy, ja wszystko robiłam w robocie kuchennym.
Potem dodajemy mąkę wymieszaną z sodą, pokrojony imbir, szczyptę soli, ucieramy na gładką masę.
Ciasto przekładamy na blat suto posypany mąką, chwilę wyrabiamy, potem wałkujemy ciasto na grubość 1-1,5 cm. Wycinamy dowolne kształty i przekładamy na blaszkę z papierem do pieczenia.
Ciasteczka możemy dowolnie ozdobić za pomocą przyrządów do dekoracji. Ciastka pieczemy w 180 C przez około 12 minut.