Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne na śniadanie lub deser
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5834
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 15301
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 318
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5834
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 15301
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 318
Składniki
Czekoladę dzielimy na tafelki, które kroimy lub łamiemy jeszcze na pół. Ciasto francuskie od razu po wyjęciu z lodówki dzielimy na cztery prostokąty, a następnie kroimy je po przekątnej na trójkąty. Na każdy trójkąt, po stronie podstawy układany kilka kawałków czekolady (2 -3 kawałki). Trójkąty zaczynamy zwijać od strony na której jest czekolada. Po zwinięciu lekko zginamy tworząc kształt rożków.
Rożki smarujemy wodą i posypujemy cukrem waniliowym. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 15 minut w 200 stopniach.
SMACZNEGO !!!