Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto idealne na każdą okazję
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5622
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27352
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5622
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27352
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Składniki
Ciasto 1: Zagnieść kruche ciasto, podzielić na dwie części, włożyć na noc do lodówki, następnie rozwałkować i dać na dwie foremki . Ciasto 2: wszystko razem zagotować, gdy będzie gęstnieć wyłożyć na pierwszą część ciasta kruchego piec w piekarniku 25 minut w 180''''. Ciasto 3: Drugie ciasto kruche posmarować dżemem , białka ubić na pianę, dodać cukier, ubijać, dodać wiórka, wyłożyć pianę na dżem, i piec 25 minut w 180''''. Ciasto 4: z podanych składników przygotować ucierane ciasto, wlać do wysmarowanej foremki. Przygotować ciasto 5: Wszystkie składniki zagotować w garnku, kiedy karmel jest ugotowany wylać go na ciasto 4. Piec 15 minut w 180''''. Masa 1: Wszystkie składniki rozpuścić w garnku cały czas mieszając , ale nie gotować, gdy masa wystygnie ucierać mikserem od 10 do 15 minut. Masa2: ugotować budyń na mleku z cukrem i ostudzić , masło utrzeć dodawać po łyżce budyniu, ucierać, na koniec dodać wiórka kokosowe
Składanie ciasta: placek z sezamem+masa z chałwy+placek z orzechami+masa z wiórkami+ placek z dżemem i bezą kokosową. Smacznego