Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia, które zachwyci każdego.
Forma 28 cm x 26 cm
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 328
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 29114
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9027
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 760
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 328
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 29114
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9027
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 760
Składniki
Dno formy do pieczenia wyłożyć biszkoptami. MASA BUDYNIOWO-MALINOWA W garnku połączyć sok malinowy, wodę i mleko. Odlać 1 szklankę i rozmieszać w niej budynie. Resztę zagotować. Wlać rozmieszane budynie i gotować, cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje. Masę wylać na biszkopty. Na gorącej masie od razu ułożyć kolejną wartswę biszkoptów. Poczekać aż ostygnie.
MASA ŚMIETANOWA Galaretki rozpuścić w 1 szklance gorącej wody. Odstawić do ostudzenia. Śmietanę ubić na sztywno. Dodać zimną galaretką i zmiksować. Masę wyłożyć na biszkopty. Ciasto włożyć do lodówki.
GALARETKA RÓŻOWA Galaretki rubinowe rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody. Ostudzić, następnie wylać na masę śmietanową. Ciasto włożyć do lodówki.