Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia, które zachwyci każdego.
Forma 28 cm x 26 cm
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 75
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 607
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2844
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 75
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 607
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2844
Składniki
Dno formy do pieczenia wyłożyć biszkoptami. MASA BUDYNIOWO-MALINOWA W garnku połączyć sok malinowy, wodę i mleko. Odlać 1 szklankę i rozmieszać w niej budynie. Resztę zagotować. Wlać rozmieszane budynie i gotować, cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje. Masę wylać na biszkopty. Na gorącej masie od razu ułożyć kolejną wartswę biszkoptów. Poczekać aż ostygnie.
MASA ŚMIETANOWA Galaretki rozpuścić w 1 szklance gorącej wody. Odstawić do ostudzenia. Śmietanę ubić na sztywno. Dodać zimną galaretką i zmiksować. Masę wyłożyć na biszkopty. Ciasto włożyć do lodówki.
GALARETKA RÓŻOWA Galaretki rubinowe rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody. Ostudzić, następnie wylać na masę śmietanową. Ciasto włożyć do lodówki.