Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki rumowe z musem borówkowym i bitą śmietaną są po prostu rewelacyjne. Zawsze szybko znikają ze stołu.
Klasyka w najlepszym wydaniu - fasolka po bretońsku to pyszne i konkretne dan...
Odsłon: 45
Domowa wersja chleba tostowego. Pycha. Nie potrzeba nic oprócz masła, a niebo...
Odsłon: 26
Kokosowy sernik dla cukrzyka zawiera składniki o niskim indeksie glikemicznym...
Odsłon: 909
Bigos ugotowany z białej kapusty na wieprzowym mostku i konserwie mielonce do...
Odsłon: 105
Przepis z serii zero waste. Prawdziwe amaretto robi się z migdałów a czasem z...
Odsłon: 79
Pomysł na piątkowy obiad. Kotlety nie wymagają ziemniaków, bo je zawierają w...
Odsłon: 167
Klasyka w najlepszym wydaniu - fasolka po bretońsku to pyszne i konkretne dan...
Odsłon: 45
Domowa wersja chleba tostowego. Pycha. Nie potrzeba nic oprócz masła, a niebo...
Odsłon: 26
Kokosowy sernik dla cukrzyka zawiera składniki o niskim indeksie glikemicznym...
Odsłon: 909
Bigos ugotowany z białej kapusty na wieprzowym mostku i konserwie mielonce do...
Odsłon: 105
Przepis z serii zero waste. Prawdziwe amaretto robi się z migdałów a czasem z...
Odsłon: 79
Pomysł na piątkowy obiad. Kotlety nie wymagają ziemniaków, bo je zawierają w...
Odsłon: 167
Składniki
Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać. Posiekać z masłem i pozostałymi składnikami, zagnieść ciasto, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na pół godziny
Następnie rozwałkować i wylepić foremki. Nakłuć widelcem, włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.
Piec około 12-15 minut, ostudzić.
2 szklanki borówek wsypać do garnka, dodać cukier, zagotować.
Żelatynę wymieszać z 4 łyżkami zimnej wody, gdy napęcznieje, połączyć z borówkami, zmiksować, napełnić upieczone babeczki, resztę przestudzić.
Śmietankę z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym ubić, połączyć z pozostałym musem z borówek.
Śmietanę włożyć do rękawa cukierniczego, wycisnąć rozetki na mus w babeczkach, ozdobić pozostałymi borówkami, schłodzić.