Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciastka z kremem malinowym.
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 136
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 73
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 751
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 366
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 136
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 73
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 751
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 366
Składniki
Ciasto: mleko, wodę, sól i masło zagotowujemy. Wsypać mąkę i dokładnie wymieszać trzymając na malutkim ogniu. Ostudzić. Ciągle miksując, dodawać po jednym jajku. Doskonale utarte ciasto, przełożyć do worka cukierniczego z ozdobną końcówką i wyciskać pasy do przygotowanej formy do pieczenia bagietek. Pieczemy na ruszcie w nagrzanym piekarniku do 200 °C 25- 35 minut .Upieczone rurki studzimy na kratce kuchennej, ostrym nożem kroimy na kawałki o długości około 8 cm.
Sporządzamy krem: żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy mąkę, skrobię kukurydzianą i mleko, dokładnie mieszamy. Stawiamy na ogień, ciągle mieszamy aż do uzyskania gładkiej masy. Gorącą masę studzimy. Masło ucieramy do białości. Ciągle miksując dodajemy po łyżce zimnej masy i pastę waniliową. Następnie ciągle miksując, dodajemy stopniowo mus malinowy. Doskonale utarty krem, przekładamy do worka cukierniczego z końcówką do napełniania ciastek i napełniamy nasze rurki. Napełnione kremem rurki posypujemy cukrem pudrem i świeżymi malinami.